Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Körömfestés, ápolás

2010.11.21

A mai körömlakkok elsősorban különféle gyanták, oldószerek és színezékek elegyei. E komponensek megfelelő vegyítési aránya az alapfeltétele annak, hogy a lakk felvitele könnyű, a tapadása pedig tökéletes legyen. Az összetevőknél nagy gondot fordítunk arra, hogy a lakk alatt a köröm lélegezhessen, még akkor is, ha több rétegben hordjuk fel.

Lakkozási technika
A lakk felhordása előtt mindig védje körmét alapozóval, s hagyja rendesen megszáradni. Hosszú, egyenletes ecsetvonásokkal dolgozzon, ne pamacsoljon. A második lakkréteg majd lefedi a kimaradt területeket. A lakkba merített ecsetről az üveg nyakán húzza le a felesleget (mindig belül, nehogy a kupak az üvegcsére ragadjon).
• Kezdő lépésként ellenőrizze a lakk állagát a köröm hegyén.
• Az első ecsetvonást egy hosszanti mozdulattal a köröm közepén tegye, valamivel a körömbőr fölött kezdve.
• A másodikat közvetlenül a bőrke mentén, ezúttal keresztirányban.
• Ezt követően hosszában, a tövétől a hegyéig lakkozza le a köröm egyik felét.
• Utána a másik felét is. Amennyiben némi lakk került volna az ujjára vagy a körömbőrkére, várjon, amíg megszárad, majd lemosóval megnedvesített, körömbőrpálcikára tekert vattával törölje le.
Tippek:
Talán a legegyszerűbb egy alapszínű festés. Ha nyitott orrú cipőt húzol, a lábkörmeid legyenek ugyanolyan színűek, mint a kezeden, olyan színű, ami jól megy a ruhádhoz, amitől divatosnak és szexinek érzed magad. Ha jó „első benyomást” akarsz kelteni, visszafogott színt válassz. A feketét meg az ezüstöt hagyd későbbre.
Válassz olyan alapszínt, amely megy a ruhádhoz. Hagyd azt a réteget megszáradni. Ha már nem kenődik el, fogj egy csillogós fedőfestéket, és azzal rajzolj bele mintákat. A sötétkék vagy fekete alap remekül néz ki ezüstös csillámmal, a mélyvörös arannyal, de végtelenek a variációk. Ilyen csillogósat, ha jól választod meg a színeket, ünnepélyes alkalmakra is viselhetsz.

Ha még több időt akarsz megtakarítani, kenj legfelső rétegként színtelen védőlakkot, így nem fog betöredezni a lakkozás széle, és nem kell állandóan újrafesteni.

 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 27959
Hónap: 352
Nap: 12